Qui som?

Sóc la Laura,  mare de la Martina de  7 anys i de la Clara de 4 i des de que elles estan presents en la meva vida poc a poc m ‘ha anat canviant la manera  d’entendre  l’educació i la criança dels més menuts.

Des de ben petita que he sentit una vocació de treballar amb la infància i així ho he fet fins el moment.

Vaig estudiar el Grau Superior d’ Infantil i en acabar vaig treballar en varies Escoles Bressol però  em va decebre  molt tot el seu funcionament, amb ratios molt elevades que no permetien  atendre els menuts com necessitaven   i així que vaig prendre la decisió d’ aparcar-ho  sense saber ben bé on acabaria.

Posteriorment em vaig diplomar en Educació Social dins la línia d’ infància en risc i durant deu anys he treballat en centres d’acollida tant amb adolescents com amb menors de 0-12anys.

Arrel de la meva maternitat se’m plantegen moltes qüestions de com treballar en el centre d’acollida amb el “meus nens” i  em canvia tota la visió de com hem d’acompanyar als més menuts, sobretot en la primera etapa de 0-3 que és on s’estableixen les bases per una bona salut emocional.

També en el centre d’acollida em trobo amb el mateix problema de la ratio però amb la característica de que són nens amb una necessitats emocionals especials i que tenen unes carències importants.

Tot i això continu amb la tasca d’educadora social en el centre d’acollida fins que faig un “parentesi” laboral (exedència) per reflexionar sobre quin camí vull prendre i és en aquest moment quan sento a parlar de les Mares de dia i tot el que envolta a aquest tipus d’acompanyament amb els més petits.

Per tot això vull compartir aquesta vivència des d’ una mirada propera amb l’infant i respectuosa amb els ritmes naturals de cadascún d’ells.

 

Actualment formo part de l’Associació Llars de Criança (mares de dia) que pretén donar a conèixer la figura de mare de dia i que busca un reconeixemnt legal.

 

Us hi esperem!!!!!

P1010063-300x2251

 

Sóc la Carmen, Integradora Social de formació . He treballat en diferents àmbits.En els meus inicis del món social vaig treballar en un Centre Socio Sanitari de Drogodependència i al 2014 vaig emprendre un viatge a Perú per treballar en una Escoleta d’Educació Lliure. Durant la meva estància d’un curs escolar vaig acompanyar un grup de 12 nens de quatre anys.  Aquest viatge m’ha ajudat a conèixer més la meva persona i agafar eines amb la infància, petits desconeguts que m’han obert una porta a l’aprenentatge i a les ganes de continuar aprenent d’ells.

A la meva tornada vaig fer recolzament en una Epai de Criança de nes de 0 -3 a Barcelona, de nom Cipí a Poble Nou. També vaig fer recolçament a Món Menut el curs 2015/16, a l’hora que em vaig incorporar de nou en el Centre de Drogodependents i també en un CRAE (Centre Residencial de Acció Educativa) amb menors de 4 a 18 anys. Durant aquest curs la Laura em plantega la idea de formar un nou projecte comú com a mare de dia i és quan decideixo realitzar la formació de Mare de Dia  que imparteix l’Associació Llars de Criança. Aquest curs em brinda la oportunitat de conèixer de  més a prop la infància de 0-3  i les ganes de continuar amb la meva formació com acompanyant de petits tresors.

img_20141009_142252