Pedagogia

Entenem que educar i estimar són dos conceptes  que van de la mà i que bàsicament consisteixen en tenir cura de l’altre, de les seves necessitats vitals oferint espais d’aprenentatge.

La necessitat de sentir-se estimat és una necessitat vital de tot èsser humà però en especial en l’etapa de 0-6 que és on es creen les bases emocionals més fortes.

Per aquest motiu en “Món menut” s’aposta per fer un acompanyament en grup reduït que dona possibilitat d’oferir espais on treballar des d’una mirada personal i individualitzada; respetant en tot moment les necessitats vitals dels petits.

El que enforteix un infant és sentir-se en un ambient segur des del qual pot explorar el món a partir dels seus propis interessos i recursos. La necessitat d’explorar i manipular físicament l’entorn és una necessitat de ser ell mateix i per això la importància que li donem en oferir uns espais segurs en els que es trobi relaxat i confiat per moure’s.

En “Món menut” apostem també per disposar de suficient “temps” ja que és fonamental tenir-ne’n per provar, per tenir vivències amb el material i amb els altres, per poder respectar processos i també per gaudir simplement del propi temps.

Ens agrada fer un acompanyament no invassiu en el que el nen és el màxim protagoniste del seu procés d’aprenentatge i on pugui percebre per si mateix les seves necessitats internes i trobar les maneres de com satisfer-les.

Des del nostre punt de vista el que realment enforteix un nen és que pugui desenvolupar les seves capacitats  i recursos de manera lliure i sense un acompanyament anticipatiu. Un entorn lliure on tambè hi tinguin cabuda uns límits.

Les corrents pedagògiques que seguim i que tenen com a punt connex el respecte a l’infant són:

  • Maria Montessori
  • Rebeca Wild
  • Emi Pickler
  • Aucuturier
  • Educació Viva (Craev) (Jordi Mateu)